Casament al Monestir de Sant Cugat del Vallès

 

 
 

El claustre del Monestir de Sant Cugat és un espai ideal per obtenir fotografies de casament elgants i tranquil·les.

 

El casament de l’Helena i en César va ser el meu primer reportatge fotogràfic de bodes al Monestir de Sant Cugat. Jo sóc natiu de Sant Cugat, de manera que coneixia sobradament tots els seus detalls. Però fins ara mai havia tingut l’oportunitat de fotografiar-hi un casament. I després d’aquesta estrena, us puc assegurar que és un espai que val molt la pena si aquest concorda amb l’estil que esteu buscant. Podeu veure el casament sencer aquí.

El Monestir de Sant Cugat és un espai enorme que resulta ideal si teniu pensat incloure més de 100 convidats al vostre casament. Doncs tant l’espai interior on té lloc la cerimònia com l’exterior, són molt àmplis i espaiosos. Però, per mi, el gran protagonista és el seu claustre.

El claustre del Monestir sempre m’ha tingut enamorat. És un espai que configura una atmosfera inèdita per les fotografies de casament. I, en especial, per les fotografies de parella dels nuvis.

Doncs disposa de diferents escenaris que, personalment, encaixen molt bé amb l’estètica d’un casament. Els seus jardins, passadissos i columnes semblen haver estat disposats per combinar amb els vestits d’ambdós nuvis. A més, permeten una entrada de llum natural que com a fotògraf no em puc estar de fotografiar!

A continuació, us presento els detalls que caracteritzen el Monestir de Sant Cugat i que considero que són importants a tenir en compte.

 
Casament al Monestir de Sant Cugat del Vallès
 

1- L’interior és fosc, molt fosc.

Potser d’entrada us pot semblar que no és un fet gaire important. Però com a fotògraf m’agrada destacar aquest tipus d’aspectes.

L’altar on té lloc la cerimònia està molt ben il·luminat. De manera que la zona on se situa la parella és òptima a nivell fotogràfic. Però el passadís central i tota la zona on se situen els convidats gairebé no té cap mena d’il·luminació.

És cert que a dia d’avui les càmeres permeten fotografiar fins i tot en els entorns on la llum és més escassa. Però és important entendre que on no hi ha llum, la qualitat de la fotografia i l’escena decau. L’ús del flaix no és pràctic ja que no sempre està permès i el seu ús continuat pot trencar l’essència del moment. De manera que tot plegat pot dificultar l’obtenció d’imatges dels convidats durant la cerimònia que tinguin una bona qualitat.

La solució a aquest problema la vaig trobar en l’ús de programes d’edició dedicats exclusivament al revelat d’imatges en condicions de molt poca llum. I els resultats van ser esplèndits!

 
Casament al Monestir de Sant Cugat del Vallès
 

2- La bellesa arquitectònica de l’espai és immillorable.

Si us agradaria que la cerimònia tingués lloc en un espai solemne i majestuós, el Monestir de Sant Cugat cumpleix amb aquestes pretencions a la perfecció. La càrrega històrica que ha recollit al llarg dels segles ho evidencia.

Si us interessaria conèixer tots els detalls de la seva història i les curiositats que amaga tot el recinte no us estigueu d’anar-lo a visitar, és gratuït! I que consti que l’Ajuntament de Sant Cugat no ha patrocinat aquestes línies, però com a bon santcugatenc no em puc estar de promocionar aquest espai tan nostre.

I com a fotògraf de casaments, sóc un amant dels llocs fotogènics i amb bona llum natural. Ja us he comentat que l’interior va força faltat de llum, però a l’exterior, en canvi, ja trobem moltíssims espais que semblen construïts per fer-hi fotografia de casaments!

 
Casament al Monestir de Sant Cugat fotografia
 

3- Una sortida amb pètals i arròs de pel·lícula!

Doncs sí, a mi m’encanta el moment de la sortida dels nuvis, quan us bombardejen amb pètals o arròs i vosaltres intenteu sobreviure!

I per tal que aquest moment sigui encara més espectacular, el més convenient és que l’espai on té lloc sigui simètric i afí a l’estètica del casament. En el Monestir de Sant Cugat hi ha espai suficient perquè els convidats es puguin organitzar en dos costats ben definits de manera que els nuvis puguin creuar (o almenys intentar-ho) pel centre. Amb aquesta configuració tan simple surten unes fotos de pel·lícula!

 
Casament al Monestir de Sant Cugat fotografia
 

4- Un espai tranquil i ampli per abraçar-te i gaudir del moment amb els convidats

I aquest punt és molt important. Doncs tan bon punt estigueu casats rebreu una allau de persones que us volen felicitar i expressar la seva alegria! I estic segur que vosaltres també tindreu ganes de celebrar el moment amb les persones que més us estimeu. És ara quan els nervis previs a la cerimònia ja poden desaparèixer, així que a gaudir!

De manera que convé poder disposar d’un espai tranquil i prou ampli per sentir-se a gust.

 
Casament al Monestir de Sant Cugat fotografia
 

5- Aix el Claustre!

El Claustre és la cirereta del Monestir! Si bé els seus jardins tenen molts espais fotogènics, el Claustre és una altra dimensió. Com a norma general, als fotògrafs no ens agrada gens la llum forta del migdia. Aquesta produeix unes ombres molt dures que desafavoreixen molt les imatges. De manera que, per evitar aquesta llum, tendim a buscar espais on la llum no incideixi de manera directa.

I resulta que el Claustre, a més de ser un escenari preciós i elegant, disposa d’uns passadissos que estan a cobert d’aquesta llum dura. De manera que l’espai ens ofereix tots els elements necessaris per poder-hi dur a terme una sessió de parella fantàstica!

 
Casament al Monestir de Sant Cugat fotografia

Si voleu conèixer més informació sobre aspectes relacionats amb el món dels casaments, no us estigueu de visitar la resta d’entrades del meu blog. Allà mostro la meva opinió més sincera, consells i recomanacions sobre una enorme varietat de coses de casaments!

 
Previous
Previous

Couple Photo Session in Girona